İklim Değişimiyle Mücadele

Mitsubishi Electric 2011 yılının sonunda CO2 emisyon seviyelerini 1991 seviyelerine oranla %25 azaltmayı amaçlamaktadır. Bu hedefe ulaşmak için üretim aktiviteleri süresince enerji tüketiminden kaynaklanan CO2 emilimlerini azaltma hedefiyle,üretimde enerji tasarruflu aktiviteleri desteklemektedir. 2006 yılında üretim aktivitelerindeki CO2 emisyonları 1991 yılı seviyelerine oranla %20 azalmıştır. Ayrıca çevresel etkiyi azaltma çabalarının bir parçası olarak Mitsubishi Electric enerji verimi yüksek ürün yaratmaya çalışmaktadır. Mitsubishi Electric’in “Yeniden Kullanılabilir Boru Teknolojisi” ile binada mevcut olan eski klima boruları yeni klimalar ile kullanılabilmekte, böylece hem malzeme, hem zaman hem de para tasarrufu elde edilmektedir.

Mitsubishi Electric’in enerji tüketimi yönetimi ve geliştirilmesi yolundaki bu yoğun çabaları ve ödüllendirilmektedir :

Japonya Enerji Tasarruf Merkezi’nin sponsorluğunu yaptığı 2005 Enerji Tasarrufu Ödülleri’nde Bakanlık Ödülü -Ev Tipi Split Klima MSZ-ZW40TS verilmiştir. Kızılötesi sensörler döşemeden yayılan sıcaklığı saptayarak klimanın ısıyı odanın her yerinde aynı seviyede ve eşit konfor sağlayacak şekilde ayarlamasını sağlar. Bir odanın her köşesi gerektiği kadar soğutulduğu için enerji tüketimi %30’u oranında azalır.

Japonya Endüstriyel Dizayn Teşvik Organizasyonu Ev Tipi Lossnay (VL-08PS2, VL-10ES2, VL-12ESH2) ünitelerine 2006 En İyi Dizayn Ödülünü vermiştir.